Dr. Dura László (1942-2014)

Már halálának mindmáig fájó hírekor megfogalmazódott az elképzelés, hogy tartalmas életének és munkásságának valamilyen módon méltó emléket kellene állítani. A lehetőségek közül – talán életszemléletének is a legmegfelelőbb módon – egy olyan kötet összeállítása lehetne az emléke előtti tisztelgésre alkalmas, amelyben szerteágazó publicisztikai tevékenységének eredményei mellett összegyűjthetők lennének a vele kapcsolatos legfontosabb iratok, dokumentumok, fényképek is, emellett lehetőség nyílna a személyesebb hangú megemlékezések közzétételére is.

A formálódó kötet anyagának összegyűjtésére és közlésére első lépésben a dura.hu portál felületén kialakítandó könyvtár mutatkozik alkalmasnak. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy akinek Laci emlékének felidézésére és megőrzésére alkalmas anyaga lenne, szíveskedjen eljuttatni a dura.martagmail.com címre.

Kérjük, hogy az eredeti dokumentumokat, újságcikkeket, fotókat szíveskedjenek behozni vagy egyéb módon eljuttatni a Dura Stúdió címére: 1068 Budapest, Benczúr utca 45. (szükség esetén érte is mehetünk). Ezeket természetesen beszkennelésük után visszajuttatjuk a tulajdonosnak.

A gyűjtemény remélhetőleg eléri azt a mennyiséget és minőséget, hogy az elektronikus változat nyomtatott formájú kiadásán is gondolkodhassunk. Köszönjük az együttműködést!

Visszaemlékezések

Fényképek